Erilaisia risteilykohteita

Karibian risteilyt, Välimeren risteilyt, Punaisenmeren risteilyt, risteilyt Norjan vuonoissa, risteilyt Euroopan joilla, risteilyt arktisilla alueilla… Nykyään risteilyistä pitävälle riittää valinnanvaraa! Pelkästään Karibian risteilyitä on jokaisella varustaaruba-paradise-beachmolla monta erilaista. Ennen risteilyt kestivät usein vähintään kymmenen päivää, mutta nykyään löytyy neljän, viiden päivän risteilyjäkin. Etenkin Välimeren risteilyt ovat usein alle viikon mittaisia.

Risteilylle lähdetään jostakin sen alueen satamasta. Matkustajien täytyy siis pystyä omin toimin hankkiutumaan lähtösatamaan. Laivalle asettumisen jälkeen ensimmäinen pysähdyspaikka onkin todennäköisesti jo seuraavana päivänä, yhden laivalla nukutun yön jälkeen.

Tyypillinen Välimeren risteily on esimerkiksi risteily, joka lähtee Barcelonasta, pysähtyy ensiksi Espanjan Palmassa, sitten Ranskan Marseillessa ja viimeisenä Italian Savonassa, josta lähdetään taas kohti Barcelonaa. Kaikissa satamissa viivähdetään 5-9 tuntia. Etäisyydet Välimerellä eivät ole pitkät, joten koko matka onnistutaan tekemään neljän yön aikana. Laiva saapuu vierailusatamaan sopivasti aamupalan aikaan. Maissa vietettävän päivän aikana ehtii hyvin käymään katsomassa tärkeitä turistikohteita, ja aistia kyseisen maan tunnelmaa. Moni suosittelee, että jos satama on vähänkin kaukana keskustasta, kannattaa ottaa suosiolla taksi. Näin tärkeää maahan tutustumisaikaa ei kulu bussia odotellessa. Laivalle täytyy palata hyvissä ajoin. Sopivasti ruokailuaikatauluihin sopii se, että buffetpöytä on valmiiksi katettuna nähtävyyksissä kiertelyn väsyttämille matkustajille.

Laivalla olemisen aika jää lyhyillä risteilyillä aika vähäiseksi. Karibian risteilyllä, jotka usein kestävät hieman kauemmin, saattaa olla kokonaisia meripäiviä. Silloin ehtii kokeilla laivan viihdetarjonnan erilaisia antimia tenniksen ja koripallon pelaamisesta 4D-elokuviin, uhkapeleihin ja iltaviihteeseen. Laivan eri ravintoloihinkin pitäisi ehtiä tutustua.

Karibian risteilyitä löytyy vaikka minkälaisia. Monet niistä lähtevät Puerto Ricosta. Eräällä tyypillisellä risteilyllä, jonka kesto on seitsemän päivää, pysähdyspaikkoja on viisi ja merimatkapäiviä yksi. Laiva pysähtyy esimerkiksi Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Dominicalla ja Barbadoksella.

Karibian saarilla päiväpysähdyksen aikana moni haluaa tehdä saarikierroksen. Kierrosten tarjonnassa on suurta vaihtelua, samoin hinnoissa. Jotkut ovat todella kalliita, mutta hyvällä onnella voi löytää edullisemmankin retkivaihtoehdon. Myös oman auton vuokraaminen on mahdollista, mutta koska takaisin laivalla pitää olla jo samana iltapäivänä, kauaksi ei vuokra-autolla uskalla lähteä. Retkistä tulevat lisäkustannukset on hyvä ottaa huomioon jo matkabudjettia tehdessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *