Mitä kaikkea risteilyllä voi tehdä?

Risteilyt on pitkään mielletty vähän vanhemman ikäluokan jutuksi. Mielikuva tyypillisestä risteilymatkailijasta on amerikkalainen vanhempi pariskunta, jolla on miljoonaomaisuus. Sen kuvitelman voi unohtaa, kun katsoo mitä viihdetarjontaa laivoilla nykyään on saatavilla!

Reipasta menoa laivalla

Kiipeilyseinät ovat uusin villity150121102054-quantum-of-the-seas-pool-super-169s risteilyaluksilla. Tämän lisäksi muutkin nuorisoa miellyttävät liikkumismuodot ovat tulleet laivoille. Esimerkiksi uudella Harmony of the Seas -aluksella on perinteisen kuntosalin ja pelikenttien lisäksi surffisimulaattori ja köysirata. Vesiliukumäet ovat huikean pitkiä; yhtä laivan liukumäistä voi liukua kymmenen kerroksen korkeudelta asti!

Luisteluratoja löytyy monelta risteilyalukselta erilaisista uima-altaista puhumattakaan. Minigolf, pöytätennis, rahapelit ja nettikasinot ovat suosittuja vuodesta toiseen. Erilaiset ryhmäliikuntatunnit ovat myös kasvattaneet suosiota. Nykyään laivoilla voi harrastaa esimerkiksi pilates -liikuntaa tai opetella uusia tansseja.

Seminaarit viihdykkeenä

Teemaristeilyillä voi kuulla esitelmiä kiinnostavista aiheista. Esimerkiksi terveyteen liittyvät risteilyt tuovat tarjolle erilaisia elämäntasoa kohottavia esitelmän aiheita. Tällaisilla risteilyillä on risteilyemäntänä tai -isäntänä joku asiaan perehtynyt henkilö. Lisäksi kutsutaan usein vierailevia esitelmöitsijöitä, jolloin risteilyn anti voi olla todella suuri. Seminaarit voivat olla myös viihdepainotteisia. Tällöin päivät vierähtävät paitsi pysähdyspaikoissa myös antoisan ohjelman parissa. Vuorovaikutuksellisuus kuuluu usein kuvaan. Esimerkiksi improvisaatioryhmä voi opettaa rennompaa suhdetta esiintymiseen tai mindfullness -ohjaaja kertoa omasta erityisalastaan.

Show-esityksistä iloa iltaan

Laivoilla näkee väliin todella upeita showesityksiä. Esitykset sisältävät paljon musiikkia ja tanssia, usein vähemmän puhetta. Poikkeuksena on stand up -komiikka esitykset, joista moni tosin kokee että oman vähäisen kielitaidon takia ei saa niin paljon irti kuin toivoisi. Musiikkia ja tanssia sisältävät showt ovat usein todella näyttäviä. Ne saattavat keskittyä esimerkiksi jonkun teeman ympärille, kuten vaikka afrikkalaisuuden, tai olla ihan oikea musikaalishow. Erikoisempaa vaihtoehtoa edustavat game show´t, jossa yleisö pääsee osallistumaan peliin, murhamysteeri -illat tai kovan linjan tähden esitykset. Kaikkea tällaista löytyy eri risteilyiltä. Ohjelmat vaihtuvat eri kausilla, joten kannattaa tarkkaan tutustua, mitä kaikkea on tarjolla oman risteilyn aikaan.

Iltaelämän muut muodot

Iltaisin tekee monen mieli juhlia. Laivoilla on useita eri tapoja nauttia live-musiikista, kuten erilaiset pianobaarit. Lisäksi on erilaisia klubeja ja dj löytyy varmasti joka laivalta, luultavasti useampiakin eri musiikkimausta pitäville. Joillain tanssiin erikoistuneilla risteilyillä pääsee tanssimaan jopa oikean big bandin säestyksellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *