Ruokaherkkuja jokaiseen makuun

Vain mielikuvitus tuntuu olleen rajana, kun eri risteilyaluksille on keksitty erilaista viihdykettä matkustajille. Pelkästään laivojen koko on pysäyttävä: esimerkiksi tyypillinen Välimeren risteilijä on noin kaksi kertaa ison ruotsinlaivan kokoin2de1b76eeb72087ec4eda24e2f74708de3f60c58en. Tyyliltään laivat ovat usein melko prameita; niistä on haluttu tehdä matkustajien kaikkia toiveita vastaavia. Upeat portaikot, ravintolat ja ihan oikeat show-teatterit esirippuineen ja parvikatsomoineen antavat pisaran menneiden päivien lumoa nykyajan matkustajille. Hyteissä on usein oma parveke ja hyttipalvelukin toimii. Matkustaja saa tuntea olevansa hyvässä huomassa! Myös ravintolassa, jossa päivän pääruoka nautitaan, on usein sama tarjoilija matkan alusta loppuun. Näin ollen myös henkilökunta tulee tutuksi matkalaisille.

Ravintoloita laivoilta löytyy useita erilaisia. Lisäksi on monia eri baareja. Karibian risteilyllä on mahdollista syödä eri ravintoloissa ja kaikki sisältyy täysihoitoon. Korkeintaan juomista pitää maksaa erikseen, joskin alkoholittomat juomat sisältyvät hintaan. Joskus on myös lisämaksullisia ravintoloita, joissa kattausmaksu on 20-30 dollarin luokkaa, joten pikavippiä syödäkseen ei tarvitse ottaa. Jos tarvitsee lainaa kannattaa tutustua hae lainaa palveluun.

Aamiaisia on usein tarjolla pariakin eri vaihtoehtoa. Välimeren risteilyllä voi valita esimerkiksi italialaisen ja mannermaisen aamupalan välillä.

Illalliset nautitaan yleensä samassa pääruokasalissa. Kattausvaihtoehtoja on kaksi, joista valitaan etukäteen joko aiempi tai myöhäisempi kattaus. Pöytiin mahtuu kymmenisen ihmistä, ja niissä on joka ilta samat henkilöt. Illalliseen kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Kaikkia ruokia saa tilata niin paljon kuin haluaa. Esimerkiksi jälkiruuaksi olevia kakkuja voi pyytää montaa eri lajia, puhumattakaan muista jälkiruokaherkuista!

Hedelmiä ja juustoja on tarjolla ihmeellisen kauniisti katettuina. Juustosta on voitu tehdä oikeita veistoksia ja hedelmät on aseteltu niin houkuttelevasti, että niitä tulee otettua vain niiden kauneuden tähden. Myös kakut ovat uskomattoman kauniisti koristeltuja.

Mereneläviä on tarjolla Karibian risteilyllä runsaasti. Melkein mitä vain ruokaa on saatavissa laivalta ja kaikki on erittäin korkeatasoista.

Välimeren risteilyllä on tyypillistä, että illallisen teema vaihtuu sen mukaan, missä päin Välimerta minäkin päivänä ollaan ja mitä satamaa ollaan seuraavaksi lähestymässä.

Ruokailuun liittyvä kiinnostava piirre risteilyillä on se, että siellä on joinain iltoina muodollisempi pukukoodi. Tavallisena iltana miehellä suorat housut ja paitapusero riittävät hyvin, samoin kuin naisella siisti kesämekko, mutta parina iltana toivotaan tavallista tyylikkäämpää pukeutumista. Tämän takia on syytä varata vähän parempiakin vaatteita mukaan, joskaan oikeita iltapukuja ei ole pakko risteilylle mukaan ottaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *